Kuntavaalit 2017

Tiistai 28.2.2017 - Teemu

No niin, se on sitten taas vaalien aika. Olipa tuskainen saada taas tämä oma sivusto auki että pääsee kirjoittamaan uusi juttuja. Tunnustetaan että on tässä mennyt muutama aika ja kuutio vettä Oulujoessa kun en ole kirjoitellut tänne mitään. Osakseen laiskuus ja tehtävien priorisointi kun aikaa tulisi jäädä muuhunkin kuin koneella istumiseen.

Eli Muhoksen kunnanvaltuustoon on taasen pyrkimys päästä päättämään yhteisistä asioista kuten kahdella edelliselläkin kerralla. Ensimmäisellä kerralla pääsin valtuustoon ja toimin silloin mm. vapa-aikalautakunnna puheenjohtajana, kunnanhallituksen jäsenenä sekä muutamissa nuorison ja lasten asioihin liittyvissä työryhmissä. Nyt päättyvällä kaudella olli ensimmäiset kaksi vuotta rivi valtuutettuna kun en ollut pojan syntymän takia halukas kovin aikaa vieviin luottamustoimiin. Kunnes sitten vuoden 2015 alkupuolella tuli eteen esitys että olisinko käytettävissä Muhoksen kunnan tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tehtäviin ja annoin tähän tehtävään suostumukseni. Pari vuotta lautakuntaa johtaneena voin todeta että kannatti lähteä pj:n tehtäviin sillä lautakunnassa on huippujengi ja asialleen omistautuneita ihmisiä. 

Monille tulee saattaa tulla mieleen mm. vuoden 2015 tilintarkastuskertomus sekä siihen liittyvä vastuuvapautus lauseke koskien niinkutsutun Metlan palon jälkipuinteja. No olihhan savotta voin todeta. tuli keppiä oikealta ja vasemmalta sekä sai korvat punasena kuunnella kun teimme lain vaatimaa tehtäväämme kuntalaisten edunvalvomiseksi. Taloudellisia tappiotahan siitä kuntalaisille tuli, mutta asia käsiteltiin valtuustossa ja valtuusto päätti vapauttaa vastuusta kyseiset viranhaltijat sekä luottamusihmiset.

Tulevaisuudessa asioihin tulee kiinnittää erityistä huomiota sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kautta.

No nyt on avattu uudelleen uutisten kirjoitus ja pyrin jatkossa päivittämään tänne ajankohtaisia asioita. t.Teemu

1 kommentti . Avainsanat: kuntavaalit, muhos, keskusta, teemu, nurkkala